Converse ft. Maison Martin Margiela

Zijn de Converse All Stars vintage? Hun geschiedenis gaat in elk geval al ver terug !

Het Amerikaanse merk is in 1908 opgericht door Marquis Mills Converse. Onder de bedrijfsnaam Converse Rubber Shoe Company rolden de eerste sportschoenen van de fabrieksband die gemaakt waren van rubber. In 1917 introduceerde Marquis werelds eerste performance basketbalschoen, die gemaakt was van canvas en een rubberzool had; de All Star.

Een jaar later nam Converse een jonge basketbalspeler, Chuck Taylor, als vertegenwoordiger in dienst. In de loop der jaren verbeterde Chuck Taylor de All Star, waar Converse zo tevreden over was dat hij de schoen naar hem vernoemde. Hiermee was de All Star de eerste gesigneerde basketbalschoen. Hij ontwikkelde het Converse All Star Patch logo om extra bescherming te bieden aan de enkel. De invloed van Chuck Taylor is enorm geweest.

Behalve sport heeft Converse haar roots ook liggen in fashion, muziek en kunst. Al sinds de jaren ’50 speelt het merk een belangrijke rol in de jongerencultuur. Waar het begon met rebellerende idolen en Rock ‘ Roll werd Converse ook opgenomen in de punkbeweging in de jaren ’70.  Een tijd daarna werd Converse geadopteerd door de surf– en skate scene.

Tegenwoordig wordt de All Star door verschillende soorten mensen gedragen. Met hun verschillende kleuren, modellen, materialen is er dan ook voor ieder wat wils.

Nu raakte bekend dat Converse een samenwerking is aangegaan met ons eigen Belgische Maison Martin Margiela.

Er is nog geen verdere informatie hierover bekend. Normaal wordt er op 5 september (morgen dus!) meer informatie gegeven…

maison-martin-margiela-converse-exclusive-first-look-02

converse-margiela-teaser

Ik ben alvast heel benieuwd !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s